Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 23:23 - КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ: “СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ, КОГАТО ИДЕМ НА ПРОТЕСТ ИЛИ НА ШЕСТВИЕ, ПЪРВО В МВР ЛИ ДА МИНЕМ, ТА ДА НИ ЗАПИШАТ И ЗА КАКВО ПО-ТОЧНО ??”
Автор: 444 Категория: Политика   
Прочетен: 7440 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 18.02.2012 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това нямаше да бъде написано, ако не бяха дежурните глупости в разните“медии” по повод на днешното Възпоменателно факелно шествие www.lukovmarsh.info/ в памет на Васил Левски и ген. Христо Луков 

 

 И ето ги: “хубаво е, че младите хора имат своите идеали и герои, но нека се замислим, че заради почитта, която им оказват с това шествие, пречат на хората..http://news.ibox.bg/news/id_542574061движението по тролейбусните и трамвайните линии в този район е задържано.. С повече от 40 минути закъсняват тролейбусните линии 1, 5, 8 и 9, които се движат след шествието.” http://news.ibox.bg/news/id_871498304

Какво нещо !! Почитта на младите хора сякаш вече не е почит, а невъобразимо бедствие !!

 

Ето каква е истината:

 

     Бях се запътил към НДК и стигнах там в 17,45 часа. По средата на алеята пред НДК сварих група от 50-тина младежи, обърнати към двореца, а пред тях имаше полицаи. Двете страни спореха нещо. Оказа се че “органите на реда” се вживяват дотам, та искаха личните карти на присъстващите, за да ги….записвали !! ТЕ НЯМАТ ТАКОВА ПРАВО И НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ ПОДОБНО НЕЩО, ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ ТОВА !! Цирка продължи дотам, че полицаите тръгнаха да ни изтласкват надолу към бул. “Патриарх Евтимий”, като все повтаряха че искат личните ни карти. Естествено че не им ги дадохме и се изтеглихме на групички, а полицаите –подире ни. Бях с една такава група, вървяхме напосоки, а “органите на реда” ни следваха, като подробно докладваха по радиостанциите по кои улици се движим и колко сме, като през цялото време все се опитваха да спрат някой от по-назад движещите се, за да им искат личните карти !! Както и да е, с една такава групичка след криволичене по улиците стигнахме до паметника на Патриарх Евтимий. И там имаше 10-тина полицая, които като ни видяха, взеха да ни оглеждат като престъпници, а ние си застанахме там и зачакахме шествието. Държа да уточня, че не съм “фашизоиден тип”, че съм земеделец и съм отишъл на това шествие с абсолютно мирни и благородни мотиви, най-малко заради това, че и Генерал Христо Луков, и Никола Петков, са жертви на  комунистическия терор –единия от ръцете на “Черните ангели” през нелегалния им терористичен период, а другия – пак горе-долу от същите, само че облечени с власт, вследствие на “Народната власт”…Отишъл съм и за да почета Апостола и това си е мое изконно право, доколкото все още го имам като гражданин на тази страна, която ВСЕ ОЩЕ се нарича БЪЛГАРИЯ, а не нещо друго (Шистоландия например)

 

     След известно време се зададе шествието и полицаите се засуетиха. Сцената беше, все едно щеше да стават чудеса, от рода на онези в Атина, или нещо такова, ала не би – ние просто си стояхме и чакахме да се включим в редиците на шестващите. Станах свидетел на един такъв “интелектуален разговор”:

 

 -Вие за събитието ли сте ?

- Да гос*ин полицай

- Я ! а Ваш*те карти записахме ли ?

- НЕ, а трябваше ли ?

- Ъ-ъ, я елате насам !!

- Тоя па !! – младежите побързаха да пресекат кръстовището (аз бях заедно с тях).

 

    Не знам какво точно е “съгласувано” късно снощи, но като наближихме паметника на Апостола, пътя беше преграден от въоръжени до зъби полицаи, които ни отклониха в преките вдясно от паметника и НЕ НИ ДОПУСНАХА ДА ПРИПАРИМ ДО НЕГО ! НА ДАТАТА 18.02.2012г !! Там, нарочно набутани така, че никой да не ни види, почетохме Васил Левски с едноминутно мълчание и продължихме към къщата на Ген. Христо Луков. По пътя имаше опити за подстрекателства  от страна на полицаите, чувахме злорадно им хилене, затова че са ни отклонили от обявения маршрут, но продължихме без да им отвръщаме. Шествието завърши пред къщата на Христо Луков, като в края му имах честта да нося знамето с лика на Левски и се гордея с това, защото съм българин, а не платен безродник на служба, облечен и преял от власт !!

 

    След края на мероприятието разбрах как един младеж, в желанието си да почете двамата герои и дошъл за шествието, се скрил в параклиса на загиналите от комунистите пред НДК http://decommunization.org/Decommunization2/Memorials.htm , защото полицаите му искали личната карта, а той просто забравил да си я вземе !!

 

ИЗВИНЕТЕ – КОМУНИЗМА НЕ БЕШЕ ЛИ ОСТАНАЛ В МИНАЛОТО, ИЛИ СМЕ СЪВРЕМЕНИЦИ НА НЕЩО, МНОГО ПО-ГНУСНО ОТ НЕГО ?!?

 

КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ:   “СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ, КОГАТО ИДЕМ НА ПРОТЕСТ ИЛИ НА ШЕСТВИЕ, ПЪРВО В МВР ЛИ ДА МИНЕМ, ТА ДА НИ ЗАПИШАТ И ЗА КАКВО ПО-ТОЧНО ??” ЗА ДА СЕ АБОНИРАМЕ ЗА БОЙ ЛИ ?!! И още: Никой не ви е дал право да пречите на мирните граждани, опитващи се в студа да почетат Апостола на свободата - Васил Левски...А това че слагате портрети с лика му в топлите си кабинети определено не ви прави по-добри, още пък по-малко -достойни за идеалите му, саможертвата му, силата на духа му !!


 ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ И ХРИСТО ЛУКОВ !!

 

 ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ !!

 

 АМИН !!

 
image

image 

IRONIC





Гласувай:
4



1. анонимен - послание
19.02.2012 00:06
Да живее българският национализъм...той расте с всеки изминал ден,с всяка изминала година ние се удвояваме и утрояваме...а тях ги е страх именно от това.Смърт на днешната юдо-илиюминатна система ! България над всичко !
цитирай
2. sorrowfulwolf - ^_^
19.02.2012 03:37
Страхуват се. Виждат на къде отиват нещата... Всяко едно такова събитие може да се окаже искрата, която да подпали народното недоволство... За това взимат такива мерки...
цитирай
3. анонимен - Здравей!
19.02.2012 12:14
Аз подкрепям Луков марш, но съм против някои твърдения. Ти отправяш запитване, но ако си припомниш протестите по време на Станишко от еколозите, мен ме записаха. Подчертавам, милиционерите /полицаите/ ми записаха данните на подстъпа към площада от към входа на градинката при Коневръза /СУ/. Това вече не е въпрос, а факт.
цитирай
4. 444 - До katana
19.02.2012 14:33
Да, така е. Резонен е въпроса ЗАЩО са им тези данни ? По тяхната логика националисти, еколози и интелигенцията, като цяло са ВРАГОВЕ, особено ако не са склонни към корупция и не се поддават на изнудване. Тези данни ще им послужат за в бъдеще, когато се инсценират някакви сблъсъци и има пострадали. Тогава хората, на които са записани данните, ще бъдат привиквани и на тези, които не са в състояние да си платят, за да се измъкнат, или просто не са достатъчно красноречиви, ще станат жертви на абсурдни обвинения, плюс че ще отнесат порядъчна порция бой, т.е.ПАК НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ Е ВИНОВЕН. Статиите, които предизвикаха този постинг, внушаваха ВИНА, затова че шестващите ПРЕЧЕЛИ , сякаш от тях зависи организацията на движението в София, а не от Столична Община или Центъра за Градска Мобилност. Освен всичко друго, маршрута предварително се уточнява, а вчера бе променен БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, нарочно, само и само за да се провали мероприятието. В определен момент имах чувството че сякаш съм престъпник, нелегален или Бог знае какво още, а всъщност отишлите на шествието искаха да изразят само почитта си към Левски и Луков. Това беше първото шествие, което се проведе заради двамата герои, и в отговор на несправедливите обвинения, че виждате ли, националистите признавали "само" Луков. Когато това бе чуто и се отреагира по един безспорно интелигентен начин, властите се опитаха да провалят шествието, като напразно търсеха дежурните оправдания с
несъществуващи "нацистки символи", "хаос в столицата" и тн. Възниква въпроса също НА КОГО служат те ?! Не на гражданите със сигурност
цитирай
5. vencivaleri1951 - Привет!
19.02.2012 18:41
Това е стандартна практика на полицията навсякъде по света. Укоримоможе би, но не е наказуемо защото имат право да проверяват самоличността дори и когато не си в нарушение. Просто стряскат те превантивно , че видиш ли знаят кой си и ако направиш нещо ще те намерят. Прави се навсякъде на протести, концерти, мачове към лица които са им подозрителни. Потеже сте били малко, а са имали нареждане и за такава практика са ви проверили. Ген Луков е много спорен българин. Още повече за земеделците какъвто привърженик казваш , че си. Апостола е безспорен и не мястото на генерала е до него.
цитирай
6. 444 - Гергана Димитрова
20.02.2012 00:09

Писмо до Левски

Ела да ни видиш какви сме без тебе, Апостоле.
Времето май справедливо не ни пощади.
Днес никой не пише писма със кръвта си. По-просто е.
На Дунав си имаме мост. Но реката мълчи.

В когото са хлябът и ножът – свободен е. Значи,
че може окови за другите да накове.
Да знаеш, родината все още тъй жално плаче –
сигурно чуваш и ти чак от твойто небе.

България – черна робиня – пак проси със канчето.
Други ни гонят, предават, заплашват, следят.
През февруари обсъждаме попа и ханчето.
После отново се пръскаме – свят като цвят...

Не са времена за високото твое бесило –
на днешната мъка й стига и късче въже –
когато й дойде до гуша, с последните сили
го връзва на бримка в някое тъмно мазе.

Даже за пример не става такава трагедия,
свили сме днес идеала до къшея хляб.
Времето беше уж наше. Сега е безвремие.
Идваме тук, покрай теб, за кураж или знак.

Виждаш ли днешната работа как е опечена –
теб те обесиха – ние все тъй си седим.
България цяла ще гледа по Ти Ви довечера
голямото наше мълчание – с цветя и венци.
цитирай
7. анонимен - pensioner
13.04.2012 07:43
БЗНС "Никола Петков",не смятате ли че е време да се събудите и да си застанете на мястото.Вие сте партията,която може да спаси България.Развеите знамето на Стамболийски и Никола Петков.В съдбовни времена БЗНС винаги е била начело.Загубихме битката,но не и войната.Народа е жив,но е на привършване,дайте му шанс да гласува за България,а не за разни комунистически мутанти.
цитирай
8. 444 - До pensioner
19.04.2012 19:29
Това се прави с истински хора, идеалисти истински обичащи родината си...Не че ги няма, но мръсотията, в която страната ни е затънала, ги отблъсква, да не говорим че голяма част от тях се борят, за да си изкарат хляба...Все пак някой ден това ще стане, в името на справедливостта...
цитирай
9. анонимен - pensioner
26.04.2012 07:34
Извинявам се че не стоя постоянно пред компютъра.И аз се боря за хляба.пролет е и ако не засея няма да оцелея.Има достатъчно хора,но няма трибуна.Някога ние бяхме гръбнака на СДС но ни изработиха мръсно.Още помня Милан Дренчев,който беше побеснял заради обединяването с казионното БЗНС.Влезнаха ни в "КЛИНЧ" и ни победиха,те ги умеят тези номера.Чудно ми е как 4500000 погражданени селяни,забравиха завета на дедите си и се ловят в мрежите на разни политически демагози /всичките комунисти/.Мисля че времето на възраждане на България под знамето на Стамболииски и Никола Петков идва.22 години комунистическите наследници доказват своята управленска импотентност.България загива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 444
Категория: Политика
Прочетен: 458834
Постинги: 129
Коментари: 156
Гласове: 258
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Никола Петков - враг и на царя, и на комунистите
2. Никола Петков - Уикипедия
3. Фамилията Петкови и политическата история на Нова България
4. Как парламентът се подигра с нас
5. Опасните новини. ДАНС срещу интернет и прогреса
6. Какво да очакват 7,5 милона българи
7. ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Приета на московския ционистки конгрес 1988 г.
8. Голата Истина или една Антибългарска статия
9. Европейски парламент
10. Информационните технологии и Гражданското Общество
11. Портал Европа
12. Екип Нюз - Кажи на баба си кой й изяде пенсията
13. Новини и събития около о.р. генерал-лейтенант д-р Бойко Борисов, кмет на София
14. Агросъвети
15. АЕЦ "Белене" не е нужна на България
16. Владимир Путин даде домашно на Бойко Борисов
17. "Тогава продължаваме по нашия сценарий"- Напъни се... ГОЦЕ...Давай...
18. ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА
19. КОЙ и КЪДЕ по света ЗАБРАНЯВА партии в 21 век? Бойко Борисов, разбира се. В България, естествено.
20. Черен списък на фирмите, организациите и личностите, които унищожават българската природа
21. Де зората
22. Европейската криза – шанс за радикално възраждане на света